Verhuizing doorgeven aan de gemeente Den Haag

Verhuizing online doorgeven, bureau, computer

Wanneer u gaat verhuizen heeft u veel aan uw hoofd en vaak komt er ook de nodige stress bij kijken. Door uw verhuizing goed voor te bereiden, schema’s en planningen te maken, kunt u deze stress minimaliseren. Ook is het aan te raden een goed en professioneel verhuisbedrijf in te schakelen, waar u een goed gevoel bij heeft. Ga niet gelijk voor de eerste de beste, maar oriënteer u goed en vraag meerdere offertes aan.

Verhuizing doorgeven

Waar u misschien niet gelijk aan denkt, is het doorgeven van uw verhuizing bij de gemeente. Uw verhuizing moet maximaal 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing worden gemeld. Het maakt hierbij niet uit of u gaat naar Den Haag verhuizen, binnen Den Haag, van Den Haag naar elders of naar het buitenland. Er zijn verschillende manier waarop u, uw verhuizing kunt doorgeven:

 • Online
 • Schriftelijk
 • Aan de gemeentebalie

Wie mag een verhuizing doorgeven?

Voor het doorgeven van een verhuizing dient u minimaal 16 jaar of ouder te zijn. Als u jonger bent dan 16, moet een verhuizing worden doorgegeven door een ouder, voogd of verzorger. Daarnaast is het ook mogelijk een machtiging te geven aan een ander persoon:

 • Samenwonende echtgenoten/geregistreerde partners (alleen wanneer u beiden naar hetzelfde adres verhuist);
 • Ouders voor inwonende meerderjarige kinderen die meeverhuizen naar hetzelfde adres;
 • Meerderjarige kinderen voor inwonende ouder(s) die samen naar hetzelfde adres verhuizen;
 • De curator van een persoon onder curatele;
 • Het hoofd van een instelling waar het persoon verblijft;
 • Een gemachtigd persoon, speciaal door u gemachtigd.

Online uw verhuizing doorgeven

De snelste manier om uw verhuizing door te geven is door dit digitaal te doen. U hoeft hiervoor niet de deur uit en kunt op ieder gewenst moment uw gegevens doorgegeven. Wanneer u digitaal uw verhuizing wilt doorgeven is het belangrijk uw DigiD-gegevens bij de hand te houden. Ook moet u een digitaal bewijs van uw koopcontract of huurcontract van uw nieuwe adres hebben. Wanneer u niet in de gelegenheid bent dit document te scannen, mag u er ook een foto van maken. Als u bij iemand gaat inwonen, moet u een toestemmingsformulier hebben van de hoofdbewoner. Dit formulier kunt u vinden op de website van de gemeente Den Haag of via deze link naar het toestemmingsformulier hoofdbewoner.

Schriftelijk doorgeven adreswijziging

Wanneer u liever schriftelijk uw verhuizing aan de gemeente Den Haag doorgeeft, dient u het verhuisformulier te downloaden op de website van de gemeente, deze in te vullen en per post te versturen naar publiekszaken van de gemeente Den Haag. Als bijlage moet u wel een kopie van een geldig legitimatiebewijs meesturen en een kopie van het bewijs van uw nieuwe woning.

Adreswijziging doorgeven aan de gemeentebalie

Het is ook mogelijk uw verhuizing persoonlijk door te geven aan de gemeentebalie in een van de stadsdeelkantoren. U moet vooraf een afspraak maken en aangeven om hoeveel mee te verhuizen personen het gaat. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van uw nieuwe woning mee te nemen naar de afspraak.

Verhuizen naar buiten Den Haag

Wanneer u gaat verhuizen naar een andere plaats zoals Zoetermeer, Leiden of Wassenaar, dan hoeft u uw verhuizing alleen door te geven in uw nieuwe gemeente. Als u gaat verhuizen naar het buitenland moet u dit uiterlijk 5 dagen voor de geplande verhuizing bij de gemeente Den Haag aangeven.

Andere zaken regelen bij uw verhuizing

Naast het doorgeven van uw adreswijziging zijn er nog een aantal zaken die u gelijk kunt regelen.

 1. Wat dacht u van uw parkeervergunning op uw nieuwe adres en het stopzetten ervan op uw huidige adres?
 2. Ook kunt u uw afvalpas regelen als de oude bewoner deze niet voor u heeft achter gelaten.
 3. Wanneer u van plan bent om te gaan verbouwen vraag dan gelijk de omgevingsvergunning aan. Hou rekening met de tijd die ervoor staat voordat u kunt starten met de bouw!

Hoe lang duurt het voordat uw aanvraag is verwerkt?

Het neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag voordat uw adreswijziging is doorgevoerd. De gemeente Den Haag geeft u hierover geen bericht. Als u de status wilt bekijken, log dan in op mijndenhaag met uw DigiD.

Hulp van verhuisbedrijf in Den Haag?

Heeft u al een goed verhuisbedrijf in Den Haag gevonden die u kan helpen met de daadwerkelijke verhuizing van uw inboedel? VerhuisDenHaag.nl helpt u graag met ieder type verhuizing. Of het nu gaat om het verhuizen naar Den Haag of vanuit Den Haag naar elders, een buitenlandverhuizing, seniorenverhuizing of spoedverhuizing. Neem vrijblijvend contact op met onze verhuisservice in Den Haag. Ook als u niet in Den Haag woonachtig bent, kunnen wij u in de meeste gevallen ook voordelig verhuizen naar uw nieuwe woning. Onze verhuiswagen brengt uw inboedel graag van A naar B!

Beoordeel deze pagina

Leave a Reply