Verhuizing binnen Den Haag

Er zijn meerdere leuke plekken om te wonen in Nederland, maar Den Haag is een van de steden die alles te bieden heeft. Den Haag is de enige grote stad die aan zee ligt. Dit maakt de stad natuurlijk extra speciaal. Het is natuurlijk heerlijk om dicht bij het strand te wonen en lekker aan zee uit te waaien. Maar wat te denken van Het Binnenhof, Mauritshuis, het Escher Museum of Madurodam. Zomaar een paar bekende hotspots die wellicht direct bij je opkomen wanneer je aan Den Haag denkt. 

Maar De Hofstad heeft veel meer te bieden dan het bruisende stadscentrum en de brede kustlijn. Den Haag is een stad met een internationaal karakter, waar meer dan 180 culturen samen leven. Tel hier de grote werkgelegenheid, de goede bereikbaarheid, de centrale ligging in de Randstad en de vele mooie woongebieden bij op, en u zult zien dat Den Haag een fantastische stad is om te wonen. 

Ook is Den Haag relatief goedkoper om te wonen dan een aantal andere grote steden. In Amsterdam betaalt u gemiddeld 23 euro per vierkante meter, terwijl dit in Den Haag gemiddeld 16 euro per vierkante meter bedraagt. 

Den Haag is dus een fantastische stad, dat zeker. Maar wanneer u wilt verhuizen binnen Den Haag, zal je zien dat de stad achter de duinen ook de nodige uitdagingen met zich mee weet te brengen. Gaat u verhuizen binnen Den Haag? Wij helpen u met deze blog graag op weg!      

Verhuizen binnen Den Haag, aanzicht Den Haag

Waar moet u opletten wanneer u gaat verhuizen binnen Den Haag?

 

Verhuizen is nogal een groot ding. Er komen dan ook veel dingen bij kijken waar u misschien niet meteen aan denkt. Daarom hier een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u gaat verhuizen. 

Bereid je goed voor

Nadat u een datum heeft bepaald voor de verhuizing is het handig om te bedenken hoeveel hulp u nodig heeft en wie hierbij zou kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een betrouwbaar verhuisbedrijf, aan familie of aan vrienden. Zorg dat alles met de notaris en bank al geregeld is en dat eventuele huurcontracten en automatische betalingen van het vorige huis opgezegd zijn. Bekijk ook alvast de parkeergelegenheid en geef dit door aan het verhuisbedrijf en eventuele andere helpers.

Voorzieningen

Het is belangrijk dat u van te voren over alle informatie beschikt met betrekking tot de voorzieningen. Welke energieleverancier gaat u  bijvoorbeeld gebruiken, en welke waterleverancier? Daarnaast kunt u ook alvast denken aan de nieuwe internet- telefoon en televisieaansluiting. Als u binnen Den Haag verhuist is het mogelijk ook handig om een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek op te zoeken. Dit voorkomt dat u ver moet reizen voor uw afspraken. 

Spullen

Bedenk van te voren welke spullen precies mee gaan en hoe deze ingepakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld welke meubels u mee wilt nemen en welke u achterlaat. En hoeveel verhuisdozen u nodig heeft voor de iets kleinere spullen. Denk ook goed na over breekbare spullen en hoe deze veilig en onbeschadigd mee kunnen naar het nieuwe huis. Schrijf op de verhuisdozen naar welke kamer ze moeten, dat maakt het uitpakken een stuk makkelijker. Zorg er ook voor dat er een tas is voor de laatste spullen die u de dag van de verhuizing nog nodig heeft. En hou belangrijke papieren en medicijnen apart zodat die altijd makkelijk te pakken zijn. 

Verhuis apparatuur

Wanneer u naar Den Haag verhuist, zijn er diverse uitdagingen waar u tegenaan kan lopen. De binnenstad en de oudere wijken van Den Haag kunnen bijvoorbeeld lastig te bereiken zijn door de smalle straatjes, en ook zijn niet alle hoger gelegen woningen makkelijk te bereiken. In zulke situaties kunnen een verhuislift of een verhuiswagen huren van grote invloed zijn op de soepele verloop van uw verhuizing. De verhuisliften die u bij ons professioneel verhuisbedrijf kunt huren, reiken tot de 7e verdieping en met deze lift kunnen alle zware meubels naar beneden of naar boven gebracht worden. Met de juiste verhuis apparatuur kan verhuisservice Verhuisdenhaag u helpen aan een kwalitatieve verhuizing binnen Den Haag, aansluitend op uw wensen.

Verhuismaterialen

Niet alleen de professionele apparatuur helpen uw spullen veilig en snel van A naar B te brengen; ook het gebruik van bijvoorbeeld verhuisdekens en kwalitatieve verhuisdozen zijn belangrijk voor een veilig transport voor uw verhuizing binnen Den Haag. Daarnaast maken steekwagens en traplopers het in- en uitladen van uw inboedel ook een stuk eenvoudiger.

Gaat u binnenkort verhuizen naar ‘s-Gravenhage, dan helpen de erkende verhuizers van Verhuisdenhaag.nl graag met de verhuizingen van je inboedel. Door de jarenlange ervaring weten we goed om te gaan met de uitdagingen die verhuizen naar Den Haag met zich meebrengen.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente

Wanneer u naar, of binnen de Hofstad gaat verhuizen, moet u uw adreswijziging en verhuisdatum doorgeven aan de Gemeente Den Haag. Uw verhuizing doorgeven aan uw nieuwe gemeente kan op verschillende manieren; online of via het gemeentehuis. De Gemeente Den Haag geeft uw verhuizing vervolgens voor u door aan andere overheidsinstanties of organisaties zoals pensioenfondsen, zorgverzekeraars en de belastingdienst. Wanneer u uw adreswijziging wilt doorgeven aan de gemeente, heeft u een geldig identiteitsbewijs en een bewijs van bewoning nodig.

Het is van belang dat u uw verhuizing tijdig doorgeeft aan de gemeente waar u gaat wonen. Inschrijven kan vanaf vier weken vóór u van adres verandert, of tot uiterlijk vijf dagen daarna. Er zijn geen kosten verbonden aan het doorgeven aan uw verhuizing bij de gemeente, maar indien u de wijziging niet op tijd heeft doorgegeven, kan de gemeente u een boete opleggen van maximaal €325,-.

Buren

Als u dan gesetteld bent is het wel zo leuk om de buren te ontmoeten en om te kijken wat er allemaal in de buurt is. Bijvoorbeeld treinstation, winkels en sportclubs. Buren kunt u uitnodigen voor een kop koffie en zo nog meer thuis voelen op uw nieuwe plek.