Aquarium verhuizen? Als u een aquarium heeft, dan is de verhuizing hiervan vanzelfsprekend geen gemakkelijke opgave. Immers, vaak is een aquarium zwaar en groot. Bovendien staat het aquarium vaak vast op een meubel waardoor de hanteerbaarheid van het aquarium nog moeilijker wordt. En uiteraard is het belangrijk dat ook de vissen de verhuizing overleven. Verhuis Den Haag komt als verhuisbedrijf in de regio Den Haag vrij veel verhuizingen van aquaria tegen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. U krijgt direct een prijsindicatie van de verhuizing en binnen een werkdag een offerte op maat voor de complete verhuizing in en om Den Haag, of juist voor de verhuizing van het aquarium alleen.

Bereken direct de prijs van het verhuizen van uw aquarium!

Moeilijkheden bij een aquarium verhuizen

Het verhuizen van een aquarium brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Deze uitdagingen zijn met name afhankelijk van de omvang en vorm van het aquarium. Bij een klein aquarium volstaat het namelijk om een deel van het water uit het aquarium te verwijderen. Het interieur van het aquarium kan er dan ook gewoon in blijven zitten. De vissen vervoeren we over het algemeen wel los.

Bij grotere aquaria is het belangrijk dat het aquarium helemaal leeg gehaald wordt of slechts een klein laagje water in blijft staan. Met het water er nog in is het aquarium namelijk niet te tillen. Bovendien zal het glas de druk niet aankunnen en breekt het aquarium naar alle waarschijnlijkheid. Als het aquarium is leeggehaald, dan is het belangrijk dat het aquarium veilig vervoerd wordt. Dit kan met een klein steekkarretje, of een zogenaamd hondje. Dit gebruiken we altijd al bij een verhuizing, maar bij een aquarium is het echt onmisbaar. Om de schokken op te vangen zorgen we er altijd voor dat er isolerend materiaal tussen het aquarium en het steekkarretje zit. Zo voorkomen we barsten in het glas, maar ook minuscule scheurtjes in de aanhechtingen.

Inrichting van het aquarium verhuizen

Het aquarium zelf verhuizen kunt u goed aan ons overlaten. Hier zijn we als professioneel verhuisbedrijf in gespecialiseerd. Bij de verhuizing van de inhoud van het aquarium kunnen we u wel adviseren, maar hier speelt u zelf ook een grote rol in. Wanneer het aquarium helemaal leeg is gehaald, dan adviseren we ook om het zand en de plantjes eruit te verwijderen. Dan krijgt het aquarium na de verhuizing weer een compleet nieuwe inrichting. Is het een middelgroot aquarium en blijft er wel wat water in staan? Dan kan het geen kwaad om de planten en bodembedekkers nog te laten zitten.

Voor de vissen adviseren we altijd om hier los vervoer voor te regelen. Het aquarium wordt namelijk op een donkere plek neergezet in de verhuiswagen. En hoezeer we ook met alles rekening houden, er blijft een risico dat het aquarium beschadigd raakt. Daarom adviseren we altijd om de vissen los te vervoeren van het meubel en het aquarium. Dit kan bijvoorbeeld in zakjes zoals u die ook bij de aankoop van nieuwe vissen. Deze kunt u vaak bij de aquarium speciaalzaak krijgen.

Een prijsindicatie van de verhuizing van het aquarium

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van het verhuizen van een aquarium in de regio Den Haag of in Zuid Holland? Doe dan de vrijblijvende een prijsindicatie. Verhuis Den Haag kan uw volledige verhuizing uitvoeren, maar we kunnen u ook alleen helpen met de verhuizing van het aquarium.

Bereken direct de prijs van het verhuizen van uw aquarium!