Wat komt er allemaal kijken bij de verhuizing met huisdieren?

Nog even en het is zo ver. Dan verlaat u uw oude woning en trekt u in een nieuw rijtjeshuis, appartement of misschien wel riante villa. De verhuisdozen zijn ingeslagen, de meubels zijn besteld en de stucadoor is ook geregeld. Ineens ziet u vanuit uw ooghoek iets bewegen, het is uw hond. U bent helemaal vergeten rekening te houden met de verhuizing van uw huisdier. Geen zorgen. In dit blog behandelen we de stappen die u kunt nemen om te zorgen voor een zo een prettig mogelijke verhuizing van uw huisdier.

Hond verhuizen

Allereerst uw trouwe viervoeter. Als u gaat verhuizen wilt u natuurlijk dat uw hond ook een zo prettig mogelijke verhuizing beleeft. Een hond is naast een echt gezelschapsdier ook erg gehecht aan een vertrouwde omgeving. Wanneer u verhuist met uw hond haalt u deze uit zijn vertrouwde omgeving. U kunt daarom zowel voor als tijdens en na de verhuizing een aantal dingen doen.

Voor de verhuizing: verkenning

U doet er goed aan om in de aanloop naar u verhuizing de hond al eens mee te nemen naar uw nieuwe adres. Neem uw hond bijvoorbeeld mee wanneer u aan het klussen bent, of wanneer u voor de overdracht het een en ander gaat opmeten. Zet tijdens het klussen alvast een hondenmand neer zodat uw hond ook kan ontspannen.

Tijdens de verhuizing: uw hond het huis uit

Als u al eens eerder verhuisd bent dan weet u hoe stressvol een verhuizing is. Dit gevoel van stress ervaren honden ook als er veel verandert. Het is daarom verstandig om uw hond zo min mogelijk mee te laten krijgen van de hectiek rondom de verhuizing. Heeft u een hondenliefhebber in uw familie – vriendenkring? Laat uw hond dan daar een paar nachtjes logeren.

Na de verhuizing: terug naar normaal

Nu u verhuisd bent en uw hond op zijn nieuwe adres is kunt u het beste op dezelfde voet doorgaan als voor de verhuizing. Honden zijn gewoontedieren. Ze weten dat ze eten krijgen wanneer u zelf heeft gegeten. Ook weten ze dat het daarna tijd is voor een wandeling. Probeer daarom zo snel mogelijk uw oude routine weer op te pakken. Uw trouwe viervoeter zal u dankbaar zijn.

Kat verhuizen

Net zoals bij uw hond is ook voor een kat een verhuizing stressvol. Maar ook hier zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om de verhuizing zo aangenaam mogelijk te maken voor uw kat of poes.

Voor de verhuizing: aandacht voor uw kat

Hoe druk u het ook heeft, maak in de periode in aanloop naar uw verhuizing tijd voor uw kat. Speel een keertje extra met uw kat of geef een extra aai. Daarnaast zijn katten zoals u misschien wel weet fan van kartonnen dozen. Reserveer daarom een verhuisdoos voor uw kat om in te slapen of om in te spelen.

De verhuisdag: uw kat afzonderen

Op uw verhuisdag wilt u niet dat uw kat in de weg loopt. Ook wilt u uw kat zoveel mogelijk afschermen voor de drukte van de verhuizing. Sluit uw kat daarom op in een kamer. Zorg dat er voldoende eten en drinken is. Zet daarnaast alvast de mand waarin u uw kat gaat verhuizen klaar. Zorg ook dat er speeltjes in de kamer aanwezig zijn. Nu kunt u in alle rust uw spullen verhuizen naar uw nieuwe adres. Als alle spullen over zijn kunt u uw kat ophalen. Lok de kat in uw transportmand met een snoepje en verhuis de kat naar het nieuwe adres. U doet er goed aan de kat op uw nieuwe adres ook weer af te zonderen om stress te voorkomen.

Na de verhuizing: wennen aan een nieuwe omgeving

Als u een buitenkat heeft dan wordt aangeraden om deze zeker zes weken niet naar buiten te laten gaan na de verhuizing. Zo lang heeft uw kat nodig om te wennen aan uw nieuwe woning. Als u uw kat eerder naar buiten laat kan uw kat op zoek gaan naar uw oude woning. Zorg er ook voor dat uw kat makkelijk met zijn bekende speeltjes kan spelen. Hierdoor zal uw kat zich sneller thuis voelen in het nieuwe huis.

Huisdieren verhuizen met Verhuisdenhaag

Naast katten en honden zijn er natuurlijk nog meer dieren die met u mee kunnen verhuizen. Weet u bijvoorbeeld wat er komt kijken bij uw parkiet verhuizen? of hoe u andere vogels het beste kunt vervoeren? Of moet u een aquarium vol met tropische vissen verhuizen? Een verhuisbedrijf Den Haag kan u hier bij helpen. Ook met het verhuizen van cavia’s, hamsters of andere knaagdieren kan het verhuisbedrijf u helpen.

Het deskundige personeel van Verhuisdenhaag kan u niet alleen helpen met het verhuizen van uw huisdieren. Wij kunnen u ook helpen met uw bedrijfsverhuizing, meubeltransport of met een verhuislift huren.