Hoe verhuizen zonder stress in 4 lastige situaties?

Verhuisdozen Verhuisdenhaag.nl

Het kan altijd erger! Bij een normale verhuizing komt al veel kijken, dat weet iedereen. Helaas zijn er toch gezinnen en mensen die moeten aan meerdere factoren denken omdat ze een dement familielid gaan verhuizen, ze gaan scheiden, met kleine kinderen verhuizen of in de schuldsanering zitten. Bent u iemand die zo’n lastige verhuizing in het vooruitzicht heeft? Dan hebben wij hier enkele tips om uw verhuizing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Verhuizen bij scheiding

Bij een scheiding komt er veel kijken. De inboedel moet verdeeld worden en wellicht zijn er ook kinderen in het spel? Als u wilt verhuizen en de kinderen wilt meenemen dan zult u allereerst toestemming moeten vragen aan uw ex-partner en goede afspraken hierover moeten maken. Geeft hij of zij geen toestemming? Dan zult u het aan de rechter moeten voorleggen. Deze zal de beslissing dan voor u nemen. Zoek dit tijdig uit, zodat u geen vertraging oploopt tijdens uw verhuizing. Daarnaast zal de inboedel over twee verschillende huizen moeten worden verdeeld. Wellicht verhuizen beide ex-partners naar een nieuw huis, waardoor de verhuizing tussen drie woningen plaatsvindt, in plaats van tussen twee huizen. Dit vraagt om iets meer efficiëntie tijdens het gehele verhuisproces. Schakel hiervoor dus een goed en ervaren verhuisbedrijf uit de buurt in.

Verhuizen bij dementie

Bij verhuizen met een dement persoon kom veel kijken, niet alleen de verhuizing is een grotere taak dan normaal, ook de voorbereidingen. Bij het verhuizen van een dement persoon is gewenning zeer belangrijk. Voorkom dat uw partner of ouder in verwarring raakt in het nieuwe huis. Hieronder staan een aantal tips voor de verhuizing van een dement familielid:

 • Het is verstandig om ver van tevoren te beginnen met het praten over de naderende verhuizing. Zodoende raakt diegene zich ervan bewust van dat er iets groots gaat gebeuren;
 • Geef de demente persoon in kwestie ook medezeggenschap, neem ze mee naar het nieuwe huis zodat ze kunnen wennen aan dat ze daar straks wonen. Ondanks dit zal er toch wat spanning ontstaan en zullen er vragen komen bij uw dierbare. Wij adviseren toch altijd liefdevol antwoord te blijven geven;
 • Ga alvast een paar keer wandelen in de buurt waar uw dierbare gaat wonen. Zo wennen ze aan de omgeving van hun toekomstige huis;
 • Betrek uw dierbare bij het sturen van verhuiskaartjes naar familie, vrienden en kennissen.

Het is voor demente personen heel belangrijk om het proces van verhuizen geleidelijk te laten verlopen en ze goed te begeleiden in de aanloop, tijdens de verhuizing en na de verhuizing. Het zal in eerste instantie voor verwarring zorgen en ze zullen misschien aan het begin de weg kwijt zijn, maar met een rustig en geduldig persoon die hen begeleid, zal het helemaal goed komen. Ook in geval van een seniorenverhuizing waarbij er nog geen sprake is van dementie is duidelijkheid, gewenning en structuur heel belangrijk. Een verhuizer met ervaring in seniorenverhuizingen is dus zeer gewenst.

Verhuizen met kinderen

Kinderen, vooral jonge kinderen, kunnen erg ontregelt raken bij een verhuizing van het oude naar het nieuwe huis. Bedenk van tevoren goed hoe u ze betrekt bij de verhuizing. Licht uw kinderen goed in over de naderende verhuizing. Wij hebben een aantal tips voor u over hoe u uw (kleine) kinderen voorbereidt op de verhuizing:

 • Wees positief over de verhuizing, zodat ook zij er zin in krijgen;
 • Laat het kind zelf verhuisdozen inpakken, zodoende begrijpt het kind het beter;
 • Denk samen na over de kamer, zo komen de kamerdromen uit en is het minder moeilijk voor het kind de oude kamer te verlaten;
 • Neem ze mee naar het nieuwe huis, dan kunnen ze alvast wennen aan het idee van de naderende verhuizing;
 • Maak van de verhuizing een avontuur, kinderen houden van ontdekken en avonturen beleven;
 • Het is belangrijk zoveel mogelijk dezelfde structuur aan te houden in uw nieuwe huis, dit zorgt voor rust en herkenning bij u kinderen. Ze zullen hierdoor minder ontregelt raken.

Verhuizen bij schuldsanering

Als u om wat voor reden dan ook in de schuldsanering bent belandt en u wilt of moet gedwongen verhuizen, dan moet er veel worden geregeld. U mag niet zonder toestemming van de rechter-commissaris verhuizen, ook niet in het geval van een goedkopere woning. Voor de aanvraag van de rechter-commissaris moet u antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

 • Wat is de reden van uw verhuizing?
 • Wat is de huurprijs van uw nieuwe woning in vergelijking met nu?
 • Hoe betaalt u de inboedel van de woning?
 • Hoe betaalt u de verhuizing?

Als u toestemming krijgt en u heeft een zelfstandige huurwoning? Dan heeft u ook recht op minimaal €5658,- euro verhuiskostenvergoeding zodat u in de verhuiskosten wordt bijgestaan. Zodoende kunt u de verhuizing betalen. Alles boven dit bedrag, betaalt u zelf.

Meer informatie over bijzondere verhuizingen?

Heeft u nog meer vragen over uw aanstaande bijzondere verhuizing? Hoe beter u alles van te voren heeft geregeld en nagevraagd, hoe minder stress u hoeft te ervaren tijdens de verhuizing. Neem gerust contact op, de specialisten van ons verhuisbedrijf staan graag voor u klaar. U kunt de verhuizing geheel zelf samenstellen, van het enkel inhuren van een verhuiswagen tot een full-service verhuizing. Wilt u weten wat uw verhuizing gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend informatie aan. Wij helpen u graag verder!

Leave a Reply