Coronavirus / COVID-19 informatie

Lees meer

Wat als u te maken krijgt met een woningontruiming?

Woningontruimingen

Een woningontruiming brengt veel werk met zich mee. Wanneer een dierbaar familielid of een goede vriend overlijdt, moeten er in korte tijd veel keuzes worden gemaakt. Wanneer de overledene in een verzorgingshuis woonde, moet de kamer vaak al binnen een aantal dagen worden opgeleverd. U zit dan nog volop in uw verdriet en denkt niet aan het ontruimen van een huis. Het kan dus fijn zijn om hiervoor een verhuisbedrijf met veel ervaring in woningontruimingen in te schakelen.

Woning zelf ontruimen of laten doen?

Het ligt geheel aan de situatie of u zelf de woning kunt ontruimen of dit laat uitvoeren door een ervaren verhuisbedrijf. Het leegmaken van een woning lijkt misschien een eenvoudige klus, maar zeker wanneer u een emotionele band had met de bewoner van het huis, of wanneer het uw eigen huis betreft, kan het best een zware en lastige klus worden. Dit kan tot gevolg hebben dat de woningontruiming onnodig veel tijd in beslag neemt.

Ook het verhuizen van zware meubels en vloerbedekking wat verwijderd moet worden, kost een hoop energie. Omdat het leeghalen van een woning zowel fysiek als geestelijk een zware klus kan zijn, schakelen veel mensen een professional in om hen te helpen bij de ontruiming.

Direct een prijsindicatie

Woning leegruimen na overlijden

Wanneer er iemand in uw nabijheid is overleden moet een huis soms binnen enkele dagen worden ontruimd omdat de huur snel moet worden opgezegd of omdat er plaats moet worden gemaakt voor een nieuwe bewoner. Wanneer u nog met uw hoofd bij het regelen van het afscheid zit, kan het fijn zijn als u de woningontruiming kunt uitbesteden. U kunt zich volledig focussen op het afscheid van uw dierbare, terwijl het verhuisbedrijf voor u vakkundig het huis ontruimt.

Op deze manier wordt het huis leeghalen na een overlijden tot in de puntjes voor u geregeld. Of u nu in Wassenaar, VoorschotenVoorburg of ergens anders een woning moet leegruimen, uw meubels en overige spullen worden in overleg naar verschillende plekken gebracht:

  • Een opslag
  • Afvoeren
  • Kringloop

Huis leegruimen: waar moeten die spullen naartoe?

Bij een woningontruiming komen er vaak veel spullen uit het huis. De zolder bleek nog vol dozen te staan, uit de keukenkasten kwam een grote hoeveelheid servies, de garage was al jaren als opslag gebruikt… Waar laat u al deze spullen? Een woning leegmaken is de eerste stap, maar u kunt de spullen die u hebt als u de gehele woning hebt ontruimd, lang niet altijd ergens kwijt.

U kunt deze spullen op verschillende manieren onderbrengen:

  • Zaken die u snel weer nodig hebt, kunt u het best overbrengen naar uw nieuwe of eigen woonruimte.
  • Hebt u een gedeelte van de spullen min of meer direct weer nodig? Zorg dan voor een handbagagetas. Hierin stopt u alle spullen die van pas komen tijdens en direct na de ontruiming.
  • De spullen die u niet meer hoeft, kunt u weggeven of naar een kringloopwinkel of rommelmarkt brengen.
  • Zaken die u wilt bewaren maar niet direct nodig hebt, kunnen in de opslag. Dit kan een gehuurde opslag zijn bij een opslagbedrijf, maar u kunt ook denken aan de schuur of zolder van een familielid of vriend.
  • Kunnen er dingen weg? Breng ze dan naar de milieustraat.

Kosten woningontruiming

Elke woning is anders, dus elke woningontruiming is anders. Een minimalist leeft eenvoudig en heeft weinig spullen, terwijl een ander een waardevolle verzameling porselein heeft die zorgvuldig ingepakt en vervoerd dient te worden. Ontruimingen zijn dus altijd aangepast op het type huis en het type inboedel.

De kosten van een woningontruiming zijn daardoor specifiek voor elke situatie. Zoekt u hulp bij het opruimen van uw woning en inboedel en wilt u graag weten wat dit gaat kosten?

Vraag direct een prijsindicatie bij ons aan. Binnen 2 uur ontvangt u vrijblijvend een offerte en weet u wat de kosten van uw woningontruiming zijn.

Als goedkoop verhuisbedrijf werken wij efficiënt en houden wij de kosten voor u zo laag mogelijk. De kosten van het leeghalen van een huis na een overlijden zijn zo bijvoorbeeld zo gunstig mogelijk. U hebt immers al genoeg aan uw hoofd in zo’n situatie.

Direct een prijsindicatie

Hulp bij woningontruiming

Vele handen maken licht werk. Dit geldt zeker bij een woningontruiming. Met meerdere mensen is een woningontruiming overzichtelijker en sneller geregeld. Het leeghalen van een woning kan extra efficiënt worden gedaan als iedereen een eigen taak krijgt.

Als de een zich bezighoudt met het inpakken van alle spullen in de keuken, brengt de ander de inhoud van de zolder naar beneden en sorteert die. Weer een ander heeft het beheer over de indeling van de verhuiswagen en zorgt dat alle goederen op een logische en stabiele manier worden ingeladen.

Wellicht hebt u vrienden of familieleden die u hulp willen bieden bij het leegruimen van uw huis. Vele malen sneller en efficiënter gaat het echter als een professioneel verhuisbedrijf uw woning leegruimt. Woningen leegruimen is iets dat wij dagelijks doen. Zo bent u verzekerd van een perfect op elkaar ingespeeld team dat de woning adequaat, snel en geordend ontruimt.

Woningontruiming met spoed

Soms heeft een huisontruiming haast, doordat de woning bijvoorbeeld snel opgeleverd moet worden of doordat de aannemer over een paar dagen op de stoep staat.

Is er haast bij? Voor woningontruimingen met spoed en spoedverhuizingen kunt u bij ons terecht. Ook in het weekend en in de avonduren helpen wij u graag bij de ontruiming van uw woning. Het opruimen van de inboedel wordt snel geregeld en u kunt opgelucht ademhalen: de tijdsdruk valt weg, de woning is op tijd ontruimd.

Leave a Reply