Hoera! U heeft een nieuwe woning! Maar nu: verhuizen. Een spannende en leuke periode, maar ook eentje waar veel geregel bij komt kijken. Benieuwd wat te regelen bij een verhuizing? VerhuisDenHaag helpt u daar graag bij, met tips, handige informatie en deze ‘verhuizen checklist’; zo gaat u ontspannen en voorspoedig uw verhuizing tegemoet!

De aanloop naar uw verhuizing

Binnenkort de verhuizing voor de deur staan? Dan is het verstandig om tijdig te beginnen met het opruimen en ‘ontspullen’. Een uitpuilende zolder, of een schuur vol overbodige spullen? Daar wil je niet op de laatste dagen voor de verhuizing nog mee zitten. Ook grote meubels, die bijvoorbeeld oud of aan vervanging toe zijn, kunnen een grote sta-in-de-weg vormen tijdens uw verhuizing.  Wat wil je mee naar je nieuwe huis, en wat niet? Dit kan een behoorlijke klus zijn om allemaal uit te zoeken, maar resulteert wel in een opgeruimd gevoel, meer ruimte in huis, én in veel minder verhuisdozen – die tijdens de verbouwing in de weg staan – en geeft u een frisse start in uw nieuwe woning. Wie weet zitten er nog meubels of spullen tussen, die u kunt verkopen, naar de kringloop kan brengen, of vrienden blij mee kan maken door ze weg te geven.

Om tijdig te beginnen met het opruimen van uw huis, is het tactisch om ook vast de verhuisdozen en verhuismaterialen te bemachtigen; des te eerder u kunt beginnen met het uitzoeken en inpakken van de spullen die u mee wilt nemen naar uw nieuwe woning! Voorzie de verhuisdozen meteen van etiketten, zodat u bij de verhuizing direct weet wat waar heen moet.

Regelen van een verhuisservice

Wanneer u gaat verhuizen, staat u overduidelijk voor een grote klus waar veel bij komt kijken. Het inschakelen van verhuishulp is daarbij zo goed als onvermijdelijk. Denk hierbij aan het benaderen van vrienden, familie of kennissen, of het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf. Verhuisdenhaag.nl ondersteunt regelmatig in particuliere en zakelijke verhuizingen in Den Haag en omstreken. Via onze uitgebreide prijscalculator kunt u precies bepalen wat er mogelijk is met onze verhuishulp, of neem contact op via het contactformulier!

Bereken direct de prijs van uw verhuishulp

Is het wegens omstandigheden noodzakelijk dat u binnen een zeer korte tijd gaat verhuizen naar een nieuw adres? Bijvoorbeeld door brand, waterschade of een (v)echtscheiding? Dan behoort een spoedverhuizing ook tot de mogelijkheden om uw verhuizing binnen de kortste keren te realiseren.

Lastige objecten verhuizen?

Bent u tijdens het opruimen en uitzoeken van uw meubels tegen bijzonder lastig te verhuizen objecten aangelopen? Moet u bijvoorbeeld een piano verhuizen van grote omvang, een zwaar aquarium, een wasmachine tussen de 65 en 80 kilo of uw Amerikaanse koelkast? Dan is het verstandig dit tijdig door te geven aan uw verhuizers. Afhankelijk van de situatie kan het verhuisteam erop worden aangepast, of bijvoorbeeld een verhuislift ingezet worden. Zo kunnen uw lastige objecten zonder schade en oponthoud uw nieuwe woning bereiken!

Een ander mogelijk lastig object: het verhuizen van uw huisdier. Huisdieren zijn over het algemeen echte gezelschapsdieren die veel waarde hechten aan een vertrouwde omgeving. Wanneer u gaat verhuizen met uw huisdier(en) haalt u deze uit zijn vertrouwde omgeving. Neem uw huisdier in de aanloop naar u verhuizing al eens mee te nemen naar uw nieuwe adres, bijvoorbeeld tijdens het klussen of voor de overdracht.

Adreswijziging doorgeven aan de gemeente

Ook belangrijk: het doorgeven van uw adreswijzing wanneer u gaat verhuizen naar een andere gemeente. Om een boete te voorkomen, dient u deze in vanaf 4 weken voor uw verhuizing, tot maximaal 5 dagen na de verhuizing. Vermeld hierbij duidelijk de datum waarop u op uw nieuwe adres gaat wonen. Uw nieuwe adres doorgeven aan de gemeente kan op diverse manieren:

  • Aan de balie in uw gemeente;
  • Via de website van uw gemeente;
  • Per post een brief schrijven aan uw gemeente.

Wanneer u uw adreswijziging heeft doorgegeven, zal de gemeente uw nieuwe gegevens opnemen in de Basisregistratie Personen, zodat verschillende instanties zoals zorgverzekeraars, ziekenhuizen en de belastingdienst daaruit automatisch de nieuwe gegevens kunnen ophalen. Let erop dat niet elke instantie automatisch uw adreswijziging ontvangt, sommige zult u zelf nog moeten informeren. Naast alle instanties is het natuurlijk ook belangrijk om uw familie, werkgever en vrienden op de hoogte te brengen van uw verhuizing met een leuk verhuisbericht!

Op de verhuisdag zelf

The Big Day! Vandaag staat de verhuizing voor de deur. Sta op tijd op! zo haalt u de maximale tijd uit de dag, en leg met een goed ontbijt een goede basis voor de dag. Loop na het inpakken van de laatste spullen, alle kamers ruimte voor ruimte na. Weet u zeker dat u niets bent vergeten? Sla de schuur, kelder en zolder niet over. Vergeet ook dingen als gordijnen, wandplanken en plafondlampen niet.

Tijd om in te laden! Probeer de transportruimte van de verhuiswagens maximaal te benutten door de dozen recht op elkaar te stapelen, en laad grote meubels als eerste in. Lege ruimtes kunnen makkelijk worden opgevuld met zachte spullen zoals tassen met kleding, kussens, knuffels of handdoeken. Vergeet na het uitladen niet om een schadecheck uit te voeren, en te bekijken of er geen schade is ontstaan aan uw spullen. Verhuizing geslaagd? Tijd om de buren te leren kennen!

Heeft u koopwoning of huurwoning, waar nog een deel van de inboedel is achter gebleven na uw verhuizing, bijvoorbeeld omdat u kleiner gaat wonen? Regel dan een woningontruiming!

Voorkom deze veelgemaakte fouten

  • Ga je verhuizen naar een grote stad? Dan bestaat de kans dat je niet altijd een parkeerplek hebt. Om te voorkomen dat je tijdens de verhuizing een straat verderop moet parkeren, is het verstandig om van te voren een plek voor de deur te ‘reserveren’. Zet bijvoorbeeld een parkeerplek af met pionnen.
  • Wacht niet met het afsluiten van je internetcontract! Providers hebben vaak even de tijd nodig om je aan te sluiten op het netwerk in je nieuwe woning. Door dit tijdig aan te vragen kan je na de verhuizing direct zorgeloos genieten in je nieuwe woning.
  • Voorkom een groot waterballet, en vergeet niet je wasmachine te ontwateren alvorens je deze loskoppel. Tevens is het verstandig om de wasmachine vast te zetten met transportbouten voor de verhuizing.

Bent u op zoek naar een efficiënte verhuisservice in of rondom Den Haag? Onze studentverhuizers Den Haag staan voor u klaar om u te begeleiden bij de ideale verhuizing in Den Haag, Delft, ZoetermeerNootdorp, Zuid Holland en omgeving. Zo wordt u een last ontnomen en kan u terug kijken op een fijne verhuizing met studenten verhuisservice Den Haag. Zien we u snel?

Direct een prijsindicatie ontvangen?